Annak ellenére, hogy idén (2014) esős évünk volt, mégsem csökkent nálunk az öntözőrendszer telepítés utáni kereslet! Mondhatnám inkább, hogy növekedett, ami az elmúlt évek pokolian száraz időjárásának tanúságából természetesen érthető is. Ugyanakkor ebből a tényből fakad az a megállapításom is, hogy az emberek, a kerttulajdonosok előrelátók ezzel kapcsolatban, és ha kertépítésre, kert renovációra kerül sor, akkor beépítetik az öntözőrendszert is a kertjükbe! És mi örömmel állunk a rendelkezésükre!
Az öntözőrendszer népszerűségét kiváltó okok közül az egyik legfontosabb is az idők folyamán olyan mértékben vált vonzóvá, hogy bizony nagymértékben elősegíti a kertet szerető emberek döntését az ügyben. Ez pedig az ára! Szemben jó sok minden mással a berendezés ára nem növekedett az évek során, hanem a megnövekedett kereslet hatására jelentősen csökkent. Bár sokak számára él még az a tapasztalat, hogy az öntözőberendezés egy luxuscikk és csak a nagyon gazdagok kiváltsága, de mára már ez nem igaz. Húsz évvel ezelőtt tényleg igaz volt, hiszen akkor még egy autó árával vetekedett, de ma már telefont is lehet kapni drágábban, mint egy átlagos öntözőrendszert!
Aki szép kertet szeretne, az biztosan tudja, hogy szeretne öntözőt is a kertjébe! Hazánk időjárása mellett a szép kert és az öntöző szinonimái egymásnak! A korábbi csapadékátlagok miatt egyszerűen elképzelhetetlen a természetes csapadék, valamint a precíziós öntözés nélkül egy gyönyörű, egészséges és üde kert! Tovább fokozza mindezt az, hogy a hazai kertek kétharmada gyep. Itthon hatalmas népszerűsége van a pázsitnak, amit egyre gyakrabban gyepszőnyeggel oldanak meg a kertekben. A gyep megfelelő öntözés hiányában képtelen a legszebb formáját hozni! Képtelen a környezetünk üde színfoltja, házunk, és a kertünk tökéletes kontrasztja lenni! Bármikor felismerek egy kertet, ahol öntözőrendszer üzemel, annyira szembetűnő a különbség. És ezzel nem vagyok egyedül. Gyakran laikus emberek is azzal határozzák meg egy kert szépségét, hogy az mennyire ápolt és nem azzal, hogy mennyire jól megtervezett. Nem csoda tehát, hogy ennyire népszerű ez a berendezés!