A minap szembesültem vele, hogy lassan lejár a külföldi mandátumom. Több, mint fél éve vagyok kint a munkahelyem szervezésében és úgy tűnik, az itt rám kiszabott munkát sikeresen elvégeztem. Az asszisztensem egyszer már hosszabbította a kint maradási kérelmemet, s most már nem lesz szükség újabb beadványokra. Hazaköltözöm hát. Ez a fél év – számomra – hosszú idő volt, és ezt a munka monotonitása is megfejelte, így legalább másfél évnek éreztem az ittlétemet.

Félreértés ne essék, jó pénz a külföldi munka, de egyszer még a legtűrőképesebb embernek is honvágya lesz, nincs mit szépíteni rajta.

Ezért kezdtem el nézelődni az itthoni költöztető cégek között, hogy kire tudnám bízni haza jutásomat.

Költöztetéssel foglalkozó céget sokat találni itthon, ám nem mindenki foglalkozik külföldi szállítással ezek közül. Éppen ezért esett a választásom a visszük.hu csapatára, mivel ők kifejezetten foglalkoznak külföldi költöztetéssel is, ami most nekem igazán kapóra jön. London ugyan nem a világ vége, – sőt! – de innen hazavinni az időközben felhalmozott felszereléseket, igencsak embert próbáló feladat lesz, amit jó előre le kell szerveznem.

Nem említettem, de dobolni tanultam a munka mellett. A hétköznapok egyhangúságát mással nem tudtam elütni, így mostanra a teljes felszerelés meglett: lábdob, cintányérok, állvány, ütő, üsd dob. Ezek egyébként is értékes és törékeny eszközöknek számítanak.

A visszük.hu csapata ezért is lett szimpatikus, mivel külön kiemelték, hogy értékes műtárgyainkat, festményeinket a lehető legnagyobb műgonddal szállítják egyik helyről a másikra.

Számomra a dobfelszerelés lesz ilyen műtárgy, de ha egy százéves festményt sértetlenül képesek elszállítani, akkor ez a hangszer-csomag könnyed délutáni ujjgyakorlat lesz számukra.

A végcél pedig: Budapest. A költöztetés Budapesten szerintem nem különösebben bonyolult, ám itt is lehet pár buktató, amit jó előre tisztázni kellene a csapattal. Mivel a külvárosba ‘jövök haza’, így útvonal engedély nem szükséges, ám a lakás főbejárata elég pici, így nem biztos, hogy a kapu elé le tudnak parkolni a honlapjukon látott nagyméretű Ivecoval. Gondolom, a kézi izomerő számukra is rendelkezésre áll, így az a pár méter, amit a lakás belsejéig kell megtenni, biztosan nem okoz számukra gondot.

Mindig preferáltam – a munkámban is – az ügyfélbarát szolgáltatókat, és a visszajelzések alapján Őket kifejezetten ilyennek találom! Több ismerősöm ajánlotta őket, mivel nagyon kulturált megjelenésű és a munkájára precíz rakodók jöttek, akik udvariasak voltak és észrevétlenül, csendben végezték a munkát, mindenféle felesleges felhajtás és cécó nélkül.
Nekem is pont ilyen emberekre van szükségem.

Még két hét és ismét itthoni földön fogok lépkedni, így előre várom a költözés minden mozzanatát. Egyfajta rituáléként fogok erre tekinteni, mint egy keresztelő, vagy hasonló esemény.

A költözéshez tehát csakis a számomra legjobb elérhető csapatot fogom megbízni, ezek pedig kétséget kizáróan a visszük.hu csapata.