Ha lehetőségünk nyílik arra, hogy otthon főzzünk pálinkát, érdemes oda figyelni a csomagolásra is. Többek között manapság már arra is van lehetőségünk, hogy az üvegre egyedi pálinkás címke formájában nyomtassuk rá a legkülönfélébb logókat, vagy éppen a családi címerünket. Általában a pálinka főzéssel foglalkozó szakemberek már a gyümölcs mennyiségéből tudják, hogy pontosan mennyi üvegre van szükségük, valamint hogy ezt hogyan tudják megfelelően és biztonságosan tárolni. Sokaknak ugyanis a nagyobb mennyiségű ital tárolás akár még problémákat is okozhat. Ha mindenképp szeretnénk már a főzést követően azonnal kiporciózni az egyes adagokat, érdemes megfelelő méretű üvegeket vásárolni, amelyek nem csak mutatósak, de nagyon könnyen tárolhatóak is. Általában az üvegeket egy speciális dugóval zárják le, így biztonságban van a benne lévő nedű. Ami nagyon fontos, hogy minden egyes dugóhoz könnyedén vásárolhatunk címkéket is, amelyek teljes egészében egyedivé  és mutatóssá teszik az üvegeket már egy hagyományos kialakítás esetében is.