Ha már régóta hirdeti a eladó lakását, de mindeddig nem talált vevőre, talán az ingatlan nem teljesíti valamelyik, a vevők számára fontos feltételt, ezért tart tovább az eladás. Az alábbiakban ellenőrizheti, mely tényezők növelik lakása értékét, illetve mi az, amit minden lakáskereső megnéz.
1. Elhelyezkedés
A legfontosabb szempont az ingatlan elhelyezkedése, azaz a lokáció; egy felmérés szerint ez 52,5 százalékban járul hozzá a lakás népszerűségéhez. Fontos a jó közlekedés, illetve a vásárlási, szórakozási lehetőségek közelsége, zöldövezetek, játszóterek távolsága.
2. Állapot
Az ingatlan állapota is meghatározó: 17,5 százalékban felel annak népszerűségéért. Természetesen egy felújítandó lakásra is találhat vevőt; de ha a közelmúltban felújította az ingatlant, akkor mindenképp említse meg a hirdetésben.
3. A ház állapota
A lakásé mellett maga a társasház állapota is fontos, hiszen ezen a leendő tulajdonos kevéssé tud változtatni. Ez 6,25 százalékban járul hozzá az ingatlan értékéhez. A ház állapota a lakóközösség igényességét is jelzi.
4. Beosztás
A lakás alapterülete mellett az is fontos, hogy milyen a terület beosztása: egy jó beosztású lakás 12,5 százalékkal kapósabb lehet. Előnyös például, ha a szobák nem egymásból, hanem a folyosóról nyílnak; illetve ha a mosdó és a fürdőszoba külön helyiségben található. Az alaprajzon bejelölheti a fő falakat, így könnyen potenciális érdeklődőket szerezhet, akiknek kis átalakítással megfelel a lakás.
Házon belüli elhelyezkedés
A legtöbben kevésbé szívesen költöznek földszintre, illetve lift nélküli házak felső emeletére. Ez a szempont 11,25 százalékban határozza meg az ingatlan keresettségét.
Biztosan jó helyen hirdet?
Természetesen előfordulhat, hogy az eladásra kívánt ingatlan a fenti összes feltételt teljesíti, mindössze azért nem talált még rá vevőt, mert rossz helyen hirdeti. Olyan ingatlanportálra érdemes feltöltenie a hirdetését, ami országosan ismert és az érdeklődők számtalan lakás közül választhatnak, de egy részletes keresővel megtalálhatják az Ön ingatlanát. A 15 éve az ingatlanpiac vezető hirdetőportáljai között szereplő Ingatlannet.hu oldal pontosan ezt nyújtja. Töltse fel ön is hirdetését a felhasználóbarát, könnyen kezelhető oldalra, és máris várhatja az érdeklődők hívását, üzenetét.